www.mynet.com
Kış sporlarına gönül verenler, kayağa merak salanlar ya da kardan örtüyle buluşmak isteyenler... İşte sizler için Türkiye'den seçtiğimiz 8 birbirinden güzel lokasyon;
Türkiye'nin en yüksek zirvesi ve aynı zamanda en güzel doğal kayak pistlerinden birine sahip. Kış mevsiminde yüzlerce kayakseveri ağırlayan Palandöken, konfor, adrenalin ve eğlence tutkunlarının ilk adreslerinden biri olmaya devam ediyor. Uluslararası olimpiyatlara da ev sahipliği yapan zirve, toz kar özelliğine sahip. Palandöken'de gündüz kayak yapabilir, geceleri de karlı yamaçların nefes kesici manzarasında ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.
Bursa'ya 36 km. uzaklıkta bulunan Uludağ, otel çeşitliliği ve büyük şehirlere yakın olması nedeniyle her daim en çok rağbet gören yerler arasında olma özelliğini koruyor. Uludağ, Türkiye'nin en büyük kayak merkezi. Sadece kayak yapmak isteyenlerin değil, her yıl düzenlenen festival ve şölenlerle de tüm kış tatilcilerinin gözdesi.
Erciyes kayak merkezi, Kayseri'ye 25 km uzaklıkta. Kar tatili yapmak için farklılık arayanlara, İç Anadolu gerçekten farklı ve tatmin edici bir seçenek. Erciyes, tüm kış boyunca sürekli kar alıyor. Kaymak dışında telesiyeje de binerek adrenalin ve keyif dolu anlar yaşayabilirsiniz. Zira, Erciyes Türkiye'nin en uzun telesiyej hizmetlerinden birine sahip.
Köroğlu Dağları'na kurulu olan Kartalkaya kayak merkezi, muhteşem manzaraları eşliğinde tatilcileri ağırlıyor. Çevresi çam ormanlarıyla çevrili olan Kartalkaya, kayak severlere doğal güzellikler içerisinde kayma fırsatı sunuyor. Özellikle çocuklara verilen kayak eğitimleri sayesinde çocuklu ailelerin gözde kayak noktalarından biri. Kartalkaya, kayak sporuna yeni başlayanlar için diğer merkezlere göre daha sakin olmasıyla da tercih sebebi. Kartalkaya'da kayak dışında gece otelinizde şömine keyfi yapmak da tatil boyunca sizi bekleyenler arasında.
Kış sporu severlerin en çok rağbet ettiği kayak merkezlerinden biri olan Sarıkamış, yılın büyük bir bölümü güneş almasına rağmen pistteki karın tazeliğini hiç kaybetmemesiyle dikkat çekiyor. Kristal Karlar Diyarı olarak da bilinen Sarıkamış’ın en büyük özelliği ise, Alpler’de görülen toz kristal karların Türkiye’de sadece burada bulunmasıdır. Çığ tehlikesinin bulunmaması da Sarıkamış’ı kayak düşkünleri için çekici kılıyor.
Deniz seviyesinden 1608 metre yükseklikte bulunan Kartepe bölgesi, nisan ayının sonlarına doğru ortalama 1-5 ila 3 metre kar yağışı alıyor.Kayak pistinde hem çocuklar için, hem de profesyonel yetişkinler için kayak alanları bulunuyor. İster başlangıç seviyesinde olun, isterseniz adrenalin peşinde koşan bir hız tutkunu, Kartepe’nin bulutlar içerisinde konumlanan merkezi tüm kayak ve snowboarding tutkunlarını mutlu ediyor.
Isparta il merkezinin 26 km güneydoğusunda bulunan Davraz kayak merkezi, Antalya’ya olan yakınlığıyla da büyük avantaj taşıyor. Davraz’da çocuklar için özel tasarlanmış pistler olduğu gibi, profesyonel kayakçıların heyecan ve macera tutkusunu da tatmin edecek parkurlar mevcut. Kayak merkezinde, kaybolma ve çığ tehlikesi olmayan toplam 12 pist bulunuyor.
Şarkılara konu olmuş muhteşem tabiatı ile tanınan Ilgaz Dağları kayakseverlerin son yıllarda oldukça dikkatini çekiyor. Doğal güzellikleri ve Ilgaz Milli Parkı'nın içerisinde yer alan iki adet kayak pistinde geceleri de kayak yapma keyfini yaşayabilirsiniz. Aralık ayı ile başlayan sezon, nisan ayında sona eriyor. Ilgaz kayak merkezinin yüksekliği 2000 metre. Kayak merkezinin çevresi göknar ağaçlarıyla kaplı ve bu manzara gerçekten görülmeye değer güzellikler taşıyor.